Eerste exemplaar uitgereikt

|

Eindelijk kan ik De C is voor Celia écht in handen houden! Je eigen boek voor het eerst zien: dat is toch een soort magisch moment waar je je al jarenlang een voorstelling van probeert te maken. Ik zag mijn boek voor het eerst in de auto onderweg naar Werkendam. Daar woont de familie Zeldenrust, die je kent uit Een Huis Vol. Oudste dochter Julia nam het eerste exemplaar van mijn boek in ontvangst.

Boeken en taart

Ik mocht langskomen bij ouders Jantina en Jozua, en hun kinderen Julia, Jesse, Joël, Jasper, Jirsa, Jaïra, Jurrian en Jedinja. Behalve het eerste exemplaar van Celia, hadden Christine (van uitgeverij Moon) en ik boeken bij voor alle gezinsleden, een stapeltje Celia’s voor nichtjes en vriendinnen en een taart van de cover.

Jozua Zeldenrust snijdt een slagroomtaart met de cover van De C is voor Celia

Eerst gaf ik het eerste exemplaar aan Julia. Echt ontzettend leuk dat ze dat in ontvangst wilde nemen en ik ben ongelooflijk benieuwd wat ze ervan vindt. Er zijn maar een paar mensen in de wereld die net als Celia een van de oudste dochters zijn in een groot gezin dat gevolgd wordt voor een realityserie en Julia is er één van.

Een Huis Vol versus Sibling Dynasty NL

Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat de serie in mijn boek niet Een Huis Vol is. Een Huis Vol is een integer programma (dat ik met veel plezier heb gebinged..). Terwijl het programma van Celia op een commerciële zender wordt uitgezonden en wordt gemaakt door een sensatiebelust productiebedrijf. En de Zeldenrusten zijn ook heel anders dan de familie van Celia.

Maar de overeenkomst is natuurlijk dat de programma’s gaan over het dagelijks leven van hun grote gezin. Julia en haar ouders weten hoe het is om te moeten omgaan met mensen die online kritiek leveren op alles wat ze van je zien op televisie. Het televisieprogramma kan wel integer zijn, maar niemand heeft echt invloed op wat er op fora en door respectloze bloggers wordt geschreven.

Soms wel herkenbaar

Ik vond het heel spannend dat Jantina het boek ging lezen, maar gelukkig vond ze het een leuk verhaal met herkenbare elementen. En wat leuk om de familie in het echt te zien! Ik greep mijn kans om vragen te stellen over hoe het is om deel te nemen aan zo’n programma. Ik heb ooit meegedaan aan een aflevering van Puberruil XL en maak zelf videoproducties, maar dat is heel anders dan deelnemer zijn bij een realityserie.

Het klopte bijvoorbeeld dat je als gezin toch net wat andere dingen onderneemt omdat de productie dat voorstelt, zoals bepaalde uitjes. En dat klasgenoten soms heel irritant kunnen reageren na de uitzendingen.

Hier vind je de blog van Jantina en de winactie voor een exemplaar!